Fotoalbum 2019

Dit is de index naar alle albums van 2019.

Klik op de foto om de hele reportage te zien.

5D M07581d

23 februari 2019

Concert at the MOVIES.

De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie bracht op zaterdag 23 februari in de Stadsschouwburg van Mechelen een spetterend concert, dat de naam "CONCERT at the MOVIES" kreeg. Onder leiding van dirigent Bart Van Buggenhout en tweede dirigent Luc Hermans, nam de politieharmonie het publiek op sleeptouw, aanvankelijk met statige stap- en marchemuziek geassisteerd door het trommelkorps onder leiding van Wim De Cat, om met spectaculaire muzikale switches uiteindelijk datzelfde publiek te porren en te betrekken in hun fantastisch muzikale show.


5D M09417d
5D M09513d
5D M09604d

8 mei 2019

V-Dag Mechelen.

Herdenking Victory in Europe Day en overwinningsdag waarop Duitsland op 8 mei 1945 officieel capituleerde.

Plechtigheid ter gelegenheid V-dag, de overwinning van WOII en tevens Bevrijdingsdag. De plechtigheid werd gehouden aan het monument van de politieke gevangenen aan de Van Benedenlaan. Er was een bloemenhulde die door de Politieharmonie Mechelen onder leiding van Bart Van Buggenhout muzikaal werd ondersteund. 

 

Na de plechtigheid aan de Van Benedenlaan ging het richting het Sint-Romboutskerkhof. Wegens de regen werd het wandelconcert door de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie ingekort. Aan het Monument der gesneuvelden vond nogmaals een bloemenhulde plaats, die terug muzikaal ondersteund werd door de Politieharmonie en waarbij Benny Verschueren de solo’s uitvoerde.

 

Aan het stadhuis werden bij het hijsen van de vlaggen de nationale hymnen van Groot-Brittannië, U.S.A., Russische Federatie, Frankrijk, Vlaanderen en België gespeeld door de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie o.l.v. dirigent Bart Van Buggenhout.


5D M10056d

21 juli 2019

Nationale Feestdag Mechelen.

Dit jaar was er in Mechelen merkelijk meer belangstelling dan andere jaren voor de bloemenhulde ter gelegenheid van de Nationale Feestdag.
De Muziekkapel van de Mechelse Politie o.l.v. Bart Van Buggenhout kwam samen aan het Monument der Gesneuvelden op het Sint-Romboutskerkhof en wachtte daar de genodigden op. Na het Te Deum was er naar jaarlijkse gewoonte de bloemenhulde die prachtig muzikaal omkaderd werd . Er waren regelmatig appreciaties en handgeklap. Benny Verschueren vertolkte “Geef acht” en “Last Post”. Na de hulde stapte de Politieharmonie met marsmuziek richting Grote Markt om zo de genodigden te begeleiden naar het stadhuis. Proficiat dirigent en muzikanten.