Onze collega (commissaris) Karel De Belder heeft over ons jubileumconcert een gedicht geschreven.

Hij was aanwezig en heeft zijn impressies in versvorm vereeuwigd.

562. Jubilé.

De Mechelse politie’s muziekkapel

Deed het weer wonderwel

Het was hun jubileum van 70 jaar

En ze speelden het weer klaar

Een fijne avond te verzorgen

Een goed gevoel te bezorgen

Joe Dassin in galop

Was top

De disney fantasy

Was een knappe medley

Hey ho, hey ho klonk tof

Ik ben vol lof

Supertramp in koper

Verdient een rode loper

Hun eregast Neefs Gunther

Scoorde menig 3 punter

Sexbomb, sexbomb was een show

Ter ere van de vrouw

Mia van haar beste kant

Was heel plezant

Iedereen was enthousiast

Er werden nog bisnummer ingelast

En land of hope and glory tot slot

Was de kers op de taart begot

 

Fotoalbum 2015

Dit is de index naar alle albums van 2015.
Klik op een foto om alle foto's hiervan te zien.

 

40D 67042d

14 februari 2015

Sweet Valentine.

Op Valentijn 14 februari 2015 vergastte de Politieharmonie Mechelen o.l.v. Bart Van Buggenhout in de Stadsschouwburg Mechelen haar trouw publiek op een romantische avond met gedurfde, soms pittige en zelfs dansmuziek. Naar jaarlijkse gewoonte dirigeerde Luc Hermans het eerste muziekwerk. De achttien muziekwerken werden aardig gepresenteerd door Elisabeth Herman. Belichting, geluid en achtergrond projecties werden professioneel gesynchroniseerd door Robby Fallein. Klezmer Classics werd op spectaculaire wijze gebracht met als solisten, Vincent Verhelst op accordeon, Kristof Vercammen op klarinet, Benny Verschueren op cornet en Willy Verelst op alt sax. Na een korte introductie in Vlaamse gebarentaal, werd de tekst van “Vlieg met me mee naar de regenboog” van Paul De Leeuw door de hele zaal mee uitgebeeld. Op de tonen van Ierse dansmuziek doorkruiste een Polonaise de zaal. Het was een welgeslaagde avond met veel romantiek en heel veel liefde voor muziek.

 

40D 67308d

15 februari 2015

Dag van de Oud-strijders.

Dag van de Oud-strijders

Op 15 februari speelde de Politieharmonie op het St-Romboutskerkhof tijdens de bloemenhulde voor “De dag van de oud-strijders”. Benny Verschueren vertolkte op Cornet “Ten Velde” en de “Last Post”. De harmonie onder leiding van Bart Van Buggenhout speelde verschillende marsen, “De Vlaamse Leeuw” en de “Brabançonne”. Het publiek gaf achteraf een daverend applaus.

 

40D 68701d

29 maart 2015

Ontbijtbuffet voor Kom op tegen Kanker

In het cultuurhuis Leliëndaal te Hombeek organiseerde de twee teams van de Politie Mechelen-Willebroek op 29 maart 2015 een ontbijtbuffet ten voordele van Kom op tegen Kanker. De teams hopen zo met deze en nog verschillende andere acties de € 10.000 te verzamelen om de 1.000 Km Kom op tegen Kanker te mogen meerijden. Naast het ontbijt was er poëzie en muziek door een strijkerskwartet. Mooi initiatief, lekker eten maar vooral een aangename sfeer. Bedankt alle mensen die deelnamen en zo deze teams op weg helpen naar de 1.000 Km.

 

40D 71206d

8 mei 2015

70ste V-dag

Herdenking Bevrijdingsdag van de Tweede Wereldoorlog, nu voor de 70ste keer met de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie. Er waren plechtigheden aan het Monument van de politieke gevangenen op de Van Benedenlaan, het Monument der Gesneuvelden op het Sint-Romboutskerkhof en op de Grote Markt. De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie speelde “Te Velde”, “Last Post” en de nationale hymnen bij het hijsen van de vlaggen van Groot-Brittannië, U.S.A., Russische Federatie, Frankrijk, Vlaanderen en België.

 

40D 73073d

20 juni 2015

Conservatorium

De Muziekkapel gaf een schitterend concert onder leiding van Bart Buggenhout. Op het podium in de tuin wisten ze menig bezoeker aangenaam te verrassen.

 

40D 74477d

21 juli 2015

Nationale Feestdag

Naar jaarlijkse gewoonte heeft de Politieharmonie Mechelen onder leiding van dirigent Bart Van Buggenhout op de Nationale Feestdag na het Te Deum de bloemenhulde muzikaal ondersteund. Het stadsbestuur was afgevaardigd door schepenen Walter Schroons, Marina De Bie, Björn Siffer, Koen Anciaux en gemeenteraadsvoorziter Chris Backx. Verder was er een afvaardigingen van justitie, politie, brandweer, scouts en verschillende oud-strijdersverenigingen. De leiding van de plechtigheid lag in handen van Guy Van Dam.

 

40D 74946d

30 augustus 2015

Maanrock

De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie besloot de Maanrock-classic concertenreeks om 21u met een schittered concert onder leiding van Bart Van Buggenhout.

 

40D 75082d

4 september 2015

Bevrijding Mechelen.

Op 4 september was het 71 jaar geleden dat Mechelen bevrijd werd van de Duitse bezetter. Op de Grote Markt tussen de historische legervoertuigen trad de Koninklijke Harmonie van de Mechelse Politie op. Daarna was er een plechtigheid voor het stadhuis met het hijsen van de vlaggen.

 

40D 75933d

1 november 2015

Dodenhulde Mechelen

Onder een stralende hemel en hartverwarmende zonnestralen heeft de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie mee eer betoond en de bloemenhulde op het kerkhof van Mechelen muzikaal ondersteund.
De muziekkapel, vaderlandslievende verenigingen, scouts, genodigden en een afvaardiging van het stadsbestuur, waaronder Bart Somers, Marina De Bie en Chris Backx verzamelden aan de stedelijke begraafplaats Ziekebeemden, om daarna in stoet en met treurmuziek van Chopin naar het Heldenmonument te stappen. Daar werd “Ten Velde” en “Last Post” geblazen door Benny Verschueren, terwijl aan het monument bloemen werden neergelegd. Tenslotte speelde de harmonie o.l.v. dirigent Bart Van Buggenhout de hymnen tijdens het hijsen van de vlaggen respectievelijk van Engeland, USA, Russische Federatie, Frankrijk, Vlaamse Leeuw en België.

 

40D 76075d

11 november 2015

Wapenstilstand Mechelen

Spelende kinderen bij opsinjoor en wat verder op het Sint-Romboutskerkhof een stiltemoment, Last Post door Benny Verschueren en bloemenhulde aan het monument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. Twee contrasten die de vrijheid symboliseren die herwonnen werd in 1918. De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie, onder leiding van dirigent Bart Van Buggenhout, verzorgde de muzikale ondersteuning bij de herdenking en begeleidde de oud-strijders, de genodigden en de afvaardiging van het stadsbestuur, leger en politie naar het stadhuis op de Grote Markt.

 

 

Fotoalbum 2017

Dit is de index naar alle albums van 2017.

Klik op de foto om de hele reportage te zien.

 

40D 86590d

8 januari 2017

175 jaar Conservatorium Mechelen.

De trommelaars van de Politieharmonie vormden een erehaag aan de stadsschouwburg, waar zij de genodigden van 175 jaar Conservatorium Mechelen feestelijk verwelkomden. Daarna ging het onder muzikale begeleiding richting Grote Markt. Na de toespraak van burgemeester Bart Somers en directeur Tom Van den Eynde kon men op de Grote Markt nog genieten van het Feestspektakel “Waakvlammetje”.


40D 88371dS

18 februari 2017

Sing Along Concert.

Feest in de stadsschouwburg, dat was er op 18 februari te beleven in Mechelen. De Koninklijke muziekkapel van de Mechelse Politie bracht hoogstaande muziek en hier en daar een komische noot. Uit het verre oosten kon men gastsolist Christofelus Djingel Djangel strikken. Deze wereldberoemde triangelvirtuoos kwam op het podium met zijn heel grote muziekkoffer. Daarin zijn triangel-delux en een meterslange partituur, met veel, heel veel rusten en een finale noot. Spijtig dat de vermoeide solist moest wakker gemaakt worden door Anneke Tuyaerts. Het mocht echter niet baten, de ondertussen in slaap gevallen virtuoos miste grandioos zijn laatste noot.

In het laatste nummer van het eerste deel speelde de harmonie met “Auf Der Jagd” de pannen van het dak terwijl Robby De Jager met grof geschut schoot.

In het eerste deel van het concert, kom men genieten van heerlijke muziek dat als volgt kan geresumeerd worden: Met een Olympische spirit danste King Kong als een Godfather de Argentijnse Tango in Antoni’s nieuwe wereld en werd daarna thuis gebracht als in de favoriete opera “Auf der Jagd”.

In het tweede deel van het “Sing Along Concert” kwam de zaal los en mochten zij meezingen met “Los Bomberos de la Luna”. De Politieharmonie onder leiding van Bart Van Buggenhout ontpopte zich dan als een waar showorkest. De twee heren en twee dames van de zanggroep brachten onder begeleiding van de harmonie fameuze ambiance in de zaal. Een polonaise flaneerde langsheen de zetels en tot op het podium en natuurlijk danste ons Mia gezwind mee. Als het feest is, moet ge voluit feesten was het motto. Proficiat aan zangers, muzikanten, dirigenten Bart en Luc en het bestuur voor deze mooie organisatie. Uiteindelijk werden nog dankwoorden uitgesproken en presentjes gegeven. Tot zijn eigen verbazing, want dat stond niet in zijn scenario, werd voorzitter Ghislain Herman geëerd. Ghislain is dit jaar 25 jaar voorzitter van de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie, waarvoor proficiat en dank u wel.

Een fantastische avond. Bekijk vooral de beelden van het enthousiaste publiek. Dat spreekt boekdelen. Proficiat aan allen die van dit een concert een echt feest maakten.


40D 91625dS

21 juli 2017

Nationale Feestdag.

Optocht.

In een zonovergoten Mechelen werd in de morgen na het Te Deum in de kathedraal de Nationale Feestdag ingezet met een plechtigheid aan het Monument der Gesneuvelden, muzikaal ondersteund door de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie onder leiding van hun dirigent Bart Van Buggenhout. Het stadsbestuur was vertegenwoordigd door schepenen Marina De Bie (GROEN) en Christiaan Backx (N-VA). Ook de sympathieke burgemeester van Willebroek Eddy Bevers (N-VA), nam deel aan de plechtigheid. Traditioneel volgde de bloemenhulde door het stadsbestuur, de plaatscommandant, Pantsercavalerieschool, Departement Administratie, Verbond van Oudstrijders en Gelijkgestelden, andere al dan niet aangesloten verenigingen. Geef acht en de Last Post werd vertolkt door solist Benny Verschueren. Achteraf gingen de genodigden voorafgegaan door de muziekkapel in stoet richting Grote Markt en stadhuis waar zij ontvangen werden voor de toespraak en receptie in de Keldermanszaal.

 
40D 91707dS

Bloemenhulde.

 
40D 91767dS

Wandelconcert.


40D 92931dS

28 augustus 2017

Maanrock Klassiek Mechelen.

Enkele harmonies, fanfares en brassbands uit Mechelen, traden op in het gezellige Hof van Busleyden op het Klassiek Podium tijdens Maanrock. Als allerlaatste kwam de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie aan beurt. Het eerste deel nam onderdirigent Luc Hermans voor zijn rekening. Als het al begon te donkeren nam dirigent Bart Van Buggenhout het dirigeerstokje over. Het concert van de politieharmonie werd traditiegetrouw afgesloten met de Brabançonne.


40D 93112dS

4 september 2017

Bevrijding Mechelen.

Optreden op de kiosk door de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie o.l.v. Bart Van Buggenhout, en zang door Tina Grace & The French Captain op de Grote Markt te Mechelen. Daarna was er een officiële herdenking met een hulde onder begeleiding van de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie. Zij brachten het Te Velde (trompetsignaal als muzikaal eerbetoon aan hogere autoriteiten en de Last Post beiden vertolkt door Benny Verschueren, en vervolgens speelde de harmonie de hymnes bij het hijsen van de vlaggen van de geallieerde landen.


Fotoalbum 2016

Dit is de index naar alle albums van 2016.
Klik op een foto om alle foto's hiervan te zien.

 

40D 77574d

25 februari 2016

Repetitie jubileumconcert.

Repetitie van de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie samen met Günther Neefs in zaal De Brug te Mechelen. Het ziet er goed uit en het klinkt formidabel. Het zal een fantastisch jubileumconcert worden op vrijdag 4 maart in de Stadsschouwburg te Mechelen.

 

40D 77840d

4 maart 2016

Jubileumconcert 70 jaar politieharmonie.

Zeventig jaar geleden werd de politieharmonie in Mechelen opgericht. Reden te meer om ervan een spectaculaire jubileumavond samen met Günther Neefs te maken. In het eerste swingende programmadeel vertolkte soliste Danitsja Liekens op sax alto met verve “Broken Vow”. Later kon men genieten van “Sugar Blues” prachtig gebracht door solist Benny Verschuren op cornet en van “Make It Mine” door solist Luc Hermans op tuba. In het tweede deel was het swingen tot de tweede macht. Het voelde als een thuismatch met veel lokale supporters voor een schitterende Günther Neefs en een fantastische politieharmonie. Het hek ging van de dam toen Günther enkele dames naar het podium lokte. Toen echter een deel van het publiek de naam van Mia Cools gescandeerde werd zij ook ten tonele gevraagd. Een voor een moesten de dames meezingen met “Sexbomb” en uiteindelijk werd Mia verkozen als the VOICE, niet zo zeer voor haar zangtalent, maar vooral voor haar act. Ter bekroning zong Günther voor haar nog enkele zinnen van “MIA” van Gorki.
Een hele dikke proficiat aan alle muzikanten en zangers van de avond. Het was formidastisch plezant.

 

40D 82882dS

21 juli 2016

Nationale Feestag.

21 juli 2016 een loeihete dag op de Nationale Feestdag. Zoals gewoonlijk was de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie paraat met col, cravate en volledig uniform zelfs bij deze hoge temperaturen. In Brussel zou DOVO opgeroepen worden omdat het verdacht is in warme donkere kledij nu op straat te komen. Bij hen waren er echter geen draadjes of plaatjes te bespeuren.
Op het Sint-Romboutskerkhof werd een bloemenhulde gehouden in aanwezigheid van schepenen Walter Schroons en Marina De Bie en burgemeester Eddy Bevers van Willebroek.

 

40D 83422d

28 augustus 2016

Maanrock Klassiek.

Een fantastische muziekkapel van de Mechelse Politie en een fantastisch publiek dat mee betrokken werd door dirigent Bart Van Buggenhout tijdens hun slotconcert van Maanrock Klassiek te Mechelen.

 

40D 83803d

4 september 2016

Bevrijding Mechelen..

Historische legervoertuigen reden op en af de Grote Markt te Mechelen en konden daar ook bewonderd worden. Op de kiosk kon je een concert bijwonen van de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie onder leiding van dirigent Bart Van Buggenhout, afgewisseld met zang door Tina Grace (Jonkers) die gekende populaire liederen uit de oorlogsjaren vertolkte. De bevrijding van Mechelen werd er gevierd en afgesloten met een plechtigheid aan het stadhuis en het hijsen van de vlaggen.

 

40D 83844d

11 september 2016

Gildejuweel Mechelen.

In de Dijlestad had op zondag 11 september het 6de Mechelse Gildejuweel plaats met schuttersgilden uit België, Duitsland en Nederland. De stoet werd voorafgegaan door de Mechelse Belleman Swa en de Muziekkapel van de Mechelse Politie.

 

40D 84809d

29 oktober 2016

70 jaar Politieharmonie.

Zeventig jaar geleden stapte de politieharmonie van Mechelen voor het eerst door de Mechelse straten. Vandaag was dat onder grote belangstelling ook het geval. Onder een prachtige zon verzamelde de harmonie op de Grote Markt voor een korte muzikale optocht door het centrum en met marsmuziek waaronder: Over en Out, President Jean, Prager Muzikanten, Marche van de Groene Mutsen, maar vooral de marche der Mechelse Politie. Op het binnenplein van het stadhuis werd de jarige harmonie opgewacht door Willebroeks burgemeester Eddy Bevers (N-VA), Schepen Björn Siffer (Groen), korpschef Yves Bogaerts en verschillende sympathisanten. Na de groepsfoto was er een plechtigheid in de Keldermanszaal, waar enkele verdienstelijke muzikanten eretekens kregen opgespeld: Willy Verelst (45 j), Ghislain Herman (35 j), Ward Schoeters en Ann Tuyaerts (25 j), Benny Verschueren, Guido Tijskens, Annie Vervloesem en Luc Hermans (15 j). Voor het stadhuis speelde de harmonie o.l.v. haar dirigent Bart Van Buggenhout nog enkele marchen en was er veel applaus vanwege het talrijk opgekomen publiek. Veel Mechelaars waren vandaag fier dat zij in hun stad nog een politieharmonie hebben. Nu op naar 2021.


40D 84985d

1 november 2016

Dodenhulde Mechelen.

Op deze prachtige 1 november kwamen veel mensen naar de graven van hun familieleden. Op de begraafplaats van Mechelen werd naar jaarlijkse gewoonte een bloemenhulde gehouden en was er treurmuziek. De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie speelde de nationale hymnes bij het hijsen van de vlaggen.


40D 85268d

11 november 2016

Wapenstilstand.

De Politieharmonie stond aan het monument van de gesneuvelden  zo’n 20 minuten te wachten in de kou en onder een ijzige wind. In die omstandigheden worden de instrumenten vlug te koud en is het een huzarenstuk om mooie muziek te spelen, maar de harmonie onder leiding van hun dirigent Bart Van Buggenhout slaagde daar schitterend in. Met vertraging kwamen de genodigden uit de Sint-Romboutskathedraal om over te gaan tot de bloemenhulde door onder meer het stadsbestuur met Schepenen Walter Schroons (CD&V) en Chris Backx (N-VA), afvaardiging van leger, politie, gerechtelijke macht, vredesbewegingen en oud-strijders, bijgestaan door de scouts van Thila Coloma. Het trommelkorps onder leiding van Wim De Cat, maar zeker Benny Verschueren die de solo’s met onder andere LAST POST speelde verdienen een waardige vermelding. Daarna werden de genodigden met de marche der Mechelse Politie en de Groene mutsen muzikaal begeleid naar het stadhuis.

 


Fotoalbum 2018

Dit is de index naar alle albums van 2018.

Klik op de foto om de hele reportage te zien.

5D M0252S

3 maart 2018

SPECTAKELCONCERT.

De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie bracht op zaterdag 3 maart in de Stadsschouwburg van Mechelen een spetterend concert, dat de naam SPEKTAKELCONCERT kreeg. Onder leiding van dirigent Bart Van Buggenhout en tweede dirigent Luc Hermans, nam de politieharmonie het publiek op sleeptouw, aanvankelijk met statige stap- en marchemuziek geassisteerd door het trommelkorps onder leiding van Wim De Cat, om met spectaculaire muzikale switches uiteindelijk datzelfde publiek te porren en te betrekken in hun fantastisch muzikale show.


20180508 5D M02691S

8 mei 2018

V-Dag Mechelen.

Herdenking Victory in Europe Day en overwinningsdag waarop Duitsland op 8 mei 1945 officieel capituleerde.

Plechtigheid ter gelegenheid V-dag, de overwinning van WOII en tevens Bevrijdingsdag. De plechtigheid werd gehouden aan het monument van de politieke gevangenen aan de Van Benedenlaan. Er was een bloemenhulde die door de Politieharmonie Mechelen onder leiding van Bart Van Buggenhout muzikaal werd ondersteund. Achteraf ging de muziekkapel van de Mechelse Politie richting centrum voor andere plechtigheden in de stad.


5D M04098

21 juli 2018

Nationale Feestdag.

Zelfs op deze bloedhete Nationale Feestdag, was op 21 juli 2018 de Politieharmonie Mechelen paraat in vol ornaat uitgedost (warm kostuum). Ondanks de zweterige en tropische omstandigheden werd de muzikale prestatie tijdens de officiële plechtigheid door de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie o.l.v. Bart Van Buggenhout aan het Monument der Gesneuvelden op het Sint-Romboutskerkhof en het wandelconcert naar het stadhuis met veel enthousiasme onthaald. Proficiat dirigent en muzikanten. Respect, maar ook aan alle deelnemers van deze herdenking en viering.


5D M04454S

26 augustus 2018

Maanrock Klassiek Mechelen.

De Politieharmonie Mechelen was mede met andere HAFABRA-verenigingen de blikvanger op het klassiek podium op het binnenpleintje van Hof van Busleyden aan de Merodestraat.


5D M04704S

1 september 2018

Bevrijding Mechelen.

Op de Grote Markt te Mechelen brachten de Politieharmonie Mechelen onder leiding van Bart Van Buggenhout en de FRENCH CAPTAIN ( André Lafère) op 1 september 2018 een klein beetje feeststemming ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Mechelen. Het is echter bedenkelijk dat zoveel mensen komen vragen "Wat is hier aan 't gebeuren?". Weinigen blijken te weten dat België in september 1944 bevrijd is. In Mechelen gebeurde de herdenking dit jaar op 1 september i.p.v. 4 september.


5D M06488

1 november 2018

Dodenhulde Mechelen.

Op woensdag 1 november herdacht men op de stedelijke begraafplaats de overledenen tijdens de jaarlijkse dodenhulde. Samengekomen aan de Ziekenbeemden vertrok de stoet genodigden onder treurmuziek gespeeld door de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie naar de graven van de gesneuvelden op het kerkhof, waar de vlaggen werden gehesen. Benny Verschueren speelde “Te Velde” en “Last Post” en de harmonie onder leiding van Bart Van Buggenhout speelden de hymnes bij het hijsen van de geallieerde vlaggen.


5D M06707S

11 november 2018

Wapenstilstand Mechelen.

Op zondag 11 november vond om 10.30u het Te Deum plaats in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen. Achteraf was er buiten een bloemenhulde.

De bloemenhulde ter gelegenheid van Wapenstilstand, nu 100 jaar geleden, werd ingezet met een toespraak door Bart De Nijn, gevolg door een optreden van een zangkoor.< br\>De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie onder leiding van hun dirigent Bart Van Buggenhout ondersteunde naar jaarlijkse gewoonte de herdenking en bloemenhulde. Benny Verschueren speelde ‘Te VELDE’ en ‘LAST POST’. De bloemenhulde werd bijgewoond door Marc Hendrickx(N-VA), Chris Backx(Open VLD), Marina De Bie (GROEN), Bart De Nijn (CD&V) en afvaardigingen van het leger, politie, gerechtelijke macht, vredesbewegingen en oud-strijders, bijgestaan door de scouts.

Na de bloemenhulde aan het Monument der Gesneuvelden op het Sint-Romboutskerkhof, werden de genodigden met muziek door de Politieharmonie Mechelen o.l.v. dirigent Bart Van Buggenhout begeleid naar het stadhuis voor een receptie in de Keldermanszaal.


New - Hot

Click on the photo to obtain more information about the event or message.


 

Door de Coronapandemie zijn sinds 18 maart 2020 alle repetities en activiteiten opgeschort.

 


Our calendar

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Login to view more events!